Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.67
3 stars: Normal
3 pareri

Carte, Kosem - Solmaz Kamuran

0 stars: 0.00 din 0 pareri

3995 lei
Pe stoc
Da
Descriere
Kosem - Solmaz Kamuran
Traducere din limba turca si note de Margareta Aslan si Calin Felezeu
Postfata de Calin Felezeu
Aceasta carte a fost publicata cu sprijinul Ministerului Culturii si Turismului din Turcia, in cadrul programului TEDA.

Din lanturile robiei in iatacul unui sultan, mai frumoasa decit sultana Hurrem, mai abila decit Soliman Magnificul

Anul 1603. Moartea lui Mehmed al III-lea aduce noi schimbari in linia conducatorilor otomani. Sultana valide Safiye, in speranta ca va reusi sa ramina la palat si nu va fi izolata la Vechiul Serai, hotaraste, ca strategie de supravietuire, sa sprijine inscaunarea nepotului ei Ahmed I. Kosem, nascuta in insula Tinos si primind numele de Anastasia, ajunge la curtea sultanului ca roaba la virsta de treisprezece ani. Curind devine favorita sultanului Ahmed I, caruia ii va darui mai multi mostenitori la tron.

Expresia aleasa ca subtitlu al cartii, Serbetul puterii are gust de singe, este semnificativa pentru descrierea vietii din haremul otoman, pentru lupta dusa de sultana valide si de doamnele din suita sultanului pentru a-si impune si a-si asigura prin copiii lor pozitia si continuitatea in dinastia otomana. Ea ilustreaza perfect viata tumultuoasa a sultanei Kosem, una plina de lupte, sacrificii, ambitii de nestavilit. Romanul reconstituie stralucit, intr-un stil apropiat cititorului contemporan, atmosfera fascinanta a vietii private si a vietii cotidiene din palatul otoman de secol XVII.

"Cind haremul isi deschide portile, toate acele personaje ascunse ale istoriei ne devin accesibile. Le percepem existenta umana, plina de temeri, de furie, de pasiune." (Reuters)
"In rafinatul sau roman istoric, Solmaz Kamuran deapana extraordinara poveste a transformarii unei tinere nevinovate intr-un conducator puternic si influent." (historia.org)
"Este fascinant sa patrunzi intr-o lume inchisa, labirintica, o lume ferecata cu gratii" plina de mistere, de intrigi, de spaime si unde nimeni nu se afla in siguranta." (Calin Felezeu)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura