Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.67
3 stars: Normal
3 pareri

Carte, Sub soarele Africii rasaritene - Mihai Tican Rumano

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2795 lei
Pe stoc
Da
Descriere
Sub soarele Africii rasaritene - Mihai Tican Rumano

Prefata de Mircea Anghelescu

In decembrie 1934, atras de farmecul continentului negru, pe care il indragea in mod deosebit, Mihai Tican Rumano a pornit intr-o calatorie care l-a dus pina in Somalia. A vizitat orase incarcate de istorie, ca Istanbulul, Alexandria, Ierusalimul sau Beirutul, si tari exotice, ca Djibouti, Somalia sau Zanzibar. A strabatut distantele "cu trenul, cu vaporul, cu automobilul, cu caravana si cu aeroplanul". Peste tot a stat de vorba cu localnicii, incercind sa afle care sint obiceiurile si traditiile lor, si a facut numeroase fotografii cu care si-a ilustrat impresiile de calatorie.

Aparuta in 1936, intr-o rememorare mai capricioasa, dar si mai destinsa a peripetiilor calatoriei sale, Sub soarele Africii rasaritene aduce o schimbare in lantul aventurilor care umplu volumele precedente ale lui Mihai Tican Rumano: neinfricatul vinator lasa pusca jos pentru a visa mai mult si a medita cu modestie in marginea lumii pe care o cutreierase. Cartile lui Mihai Tican Rumano ofera cititorului nu numai o lectura antrenanta si plina de surprize, ci si un izvor de cunostinte despre o lume care e din ce in ce mai aproape de noi. (Mircea Anghelescu)

Sprinteneala de gind, fluiditate in fraza, o agera ascutime de a detine amanuntul plastic si caracteristic, observatie educata si intretinuta cu lecturi diverse, mult dar al pitorescului, umor si sensibilitate - avem de-a face nu numai cu un om mereu ispitit de necunoscut si de riscul aventurii, dar si cu un scriitor autentic. (Cezar Petrescu)

Lipsite de ostenit rafinament stilistic, scrise direct, cartile lui Mihai Tican sint palpitante ca insasi aventura. (Pamfil Seicaru)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura