Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.67
3 stars: Normal
3 pareri

Carte, Planeta domnului Sammler - Saul Bellow

0 stars: 0.00 din 0 pareri

3895 lei
Pe stoc
Nu
Descriere
Traducere din limba engleza si note de Ruxandra Dragan si Calin Cotoiu.

Planeta domnului Sammler este un roman de un intelectualism feroce, lipsit de orice sentimentalisme, o chintesenta a prozei lui Bellow: lumea vazuta de o constiinta lucida si rafinata, lipsita de menajamente, dar nu si de compasiune.

Personajul central al cartii, Artur Sammler - trecut de saptezeci de ani, supravietuitor al Holocaustului, obosit de existenta, dar studiind curios si intens lumea cu ochiu-i stufos -, mediteaza incisiv asupra civilizatiei, conditiei umane si culturii de masa a timpului sau. Intelectual polonezo-oxfordian, subtilul Sammler isi resimte ironic inutilitatea si fragilitatea, prins cum e intre oameni innebuniti de promisiunile viitorului.

Ochiul sau de ciclop observa in profunzime degradarea conditiei umane, dar si suferinta ce se perpetueaza dincolo de luxul si confortul prosperitatii.

Planeta domnului Sammlereste, in egala masura, un testament literar si o profetie. (Chicago Sun-Times)
Saul Bellow este cel mai important scriitor de limba engleza din cea de-a doua jumatate a secolului XX. Opera lui este perena si, in acelasi timp, nemilos de contemporana. - Sunday Times

Pentru romanul Planeta domnului Sammler (1970), Bellow a cistigat prestigiosul National Book Award(pentru a treia oara, dupaAventurile lui Augie Marchsi Herzog).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura