Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.67
3 stars: Normal
3 pareri

Carte, Jurnalul lui Dracula - Marin Mincu

0 stars: 0.00 din 0 pareri

169 lei
Pe stoc
Nu
Descriere
Romanul istoric al lui Marin Mincu il are ca protagonist si totodata "povestitor" pe Vlad Tepes - scriitorul adopta formula jurnalului regasit, pentru a-l putea prezenta pe "Dracula" altfel decit mizind pe legendara sa cruzime sau pe mult vehiculatele povestiri cu vampiri.

Dimpotriva, Mincu reinvie personajul istoric, un loc de prim-plan in naratiune ocupindu-l intrigile politice carora domnitorul le-a fost in parte victima, dar fiind prezentate totodata, in descrierea "subiectiva" a naratorului Tepes, si lupta sa permanenta pentru tron cu rivalii, razboaiele impotriva turcilor, precum si anii in care el este inchis de catre Matei Corvin in temnita castelului de la Visegrad.

Publicat in Italia in 1992, romanul s-a bucurat de succes, fiind remarcat in presa din aceasta tara ca o repunere in drepturi a unui "intelectual umanist din secolul al XV-lea" si, totodata, ca o satirizare din perspectiva culturala a legendelor cu vampiri ce au denaturat figura unei personalitati care ar fi meritat un alt destin istoric. In Romania, romanul nu a mai fost publicat.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura