Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.67
3 stars: Normal
3 pareri

Carte, Aventuri solitare - Octavian Paler

0 stars: 0.00 din 0 pareri

3795 lei
Pe stoc
Nu
Descriere
Prefata de Paul Cernat

La Octavian Paler autobiograficul se incarca de atributele mitologicului, iar mitologia antica - transformata in utopie personala - pulseaza de dramatismul modern al experientei biografice.

Aventuri solitare cuprinde trei trepte ale discursului de tip diaristic, fiind alcatuita practic din trei carti autonome: un Jurnal la mare, unde solitudinea protagonistului e maxima; un Contrajurnal la mare, in care o croaziera a scriitorilor pe Marea Neagra si Marea Egee deschide contemplatia solitara spre aventura unei calatorii nu lipsite de pitoresc si invataminte; in fine, un mai amplu Jurnal american, unde contactul cu alteritatea radicala a Lumii Noi da nastere unei naratiuni dinamice si provocatoare.

Avem de-a face prin urmare cu trei ipostaze ale aventurierului solitar: contemplativul deziluzionat si nostalgic, observatorul moralist si estet, martorul critic si implicat.

Nu stiu daca Octavian Paler a avut ceva de cistigat de pe urma melancoliilor si nostalgiilor trecutului, a inactualitatii si a iluziilor sale pierdute. Dar literatura sa, cu siguranta, a avut. (Paul Cernat)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura